Heli-run / Flyg ut, spring hem

Heli-run / Flyg ut, spring hem

Sommarens nyhet! Trail running är en av Sveriges snabbast växande sporter/aktiviteter och går ut på att springa längs naturstigar med stenar och rötter under fötterna. I Hemavans otroliga fjällområde får man dessutom njuta av fantastiska vyer då man springer över fjälltoppar och längs med fjällbäckar som dessutom förser en med uppfriskande vatten under löpturen. I sommar tar vi trail running till en ny nivå då vi erbjuder flygtransport till någon av våra rekommenderade startplatser (se karta). Startplatserna är placerade vid några av Hemavans vackraste leder där man själv väljer om löpturen ska bli 5 km eller 50 km lång. 10 minuters flygning är cirka 3-4 timmar i löparskorna, så med heli running hjälper vi dig att komma ut till platser du annars har svårt att nå. Glöm inte att ta med vattenflaska, plåster, torra kläder och någonting att äta om du planerar en av våra längre turer.

Pris 800kr/pers

Några av våra leder: (Se karta)

Led 1: Marinstugan – Laisholm: Leden från Marinstugan till Laisaliden bjuder på vidunderlig utsikt då den sträcker sig över Murtsertopparna och via fjällsjöar. Distans cirka 10 kilometer.

Led 2: Syterskalsstugan – Laisholm: En fantastisk löprunda som går tar dig genom milslånga Syterskalet med norra och södra Sytertopparna på varsin sida om Kungsledens grönskande dal. Löprundan tar dig även genom Hemavans skidområde och avslutas med cirka 7 kilometer längs Drottningleden. Distans cirka 25 kilometer.